MEALSHAKE Sarapan Berkhasiat untuk Otak Cerdas & Ligat

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or  
                                                                                                  prevent any disease

Menurut Pertubuhan Pemakanan Amerika, lebih daripada 40 peratus kanank-kanak perempuan dan 32 peratus kanak-kanak lelaki tidak bersarapan secara teratur pada waktu pagi. Kebanyakan ibu bapa berasa pelik mengapa anak mereka sukar mengambil sarapan pagi sebaliknya mengambil makanan ringan menjelang tengahari. Puncanya adalah kerana kanak-kanak yang tidak mengambil sarapan pagi tidak mendapat nutrisi dan tenaga yang diperlukan tubuh untuk mereka menumpukan pembelajaran di sekolah.

Pencapaian Persekolahan


Kajian bagi kolerasi di antara sarapan pagi dan pencapaian di sekolah menunjukkan "kanak-kanak yg mengambil sarapan pagi sebelum ke sekolah mendapat keputusan yg lebih baik di dalam mata pelajaran matematik dan cepat membaca serta mempunyai daya tumpuan lebih lama dan bersikap lebih sopan".

Bagaimanakah pengambilan sarapan pagi memberi kesan kepada pencapaian kanak-kanak di sekolah secara keseluruhannya??

 • Memberikan tenaga yg diperlukan untuk memulakan hari persekolahan
 • Menhilangkan simptom rasa lapar seperti sakit kepala, mengantok dan longlai
 • Membantu mereka untuk berfikir lebih cepat apabila membuat kerja sekolah dan bertindak atau menjawab pertanyaan yg diutarakn guru dengan lebih tepat
 • Meningkatkan pencapaian berfikir 
 • Menghindarkan perasaan panas baran dan cepat marah
 • Membantu mereka untuk tidak "berkhayal" semasa di dalam kelas
 • Membuatkakn mereka lebih tenang dan kurang menggelabah.


Apakah Pilihan Sarapan Pagi Berkhasiat?


Shaklee menawarkan MEALSHAKE sebagai pilihan sarapan pagi berkhasiat, ia adalah makanan segera tanpa wa-was. Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan.  Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.  Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.

Dengan tabiat yg sering berkejaran dan tergopoh gapah, kanak-kanak selalunya tidak mempunyai waktu untuk duduk diam untuk menikmati hidangan mereka. Sebab itula mereka perlukan pilihan makanan yg bukan hanya segera tetapi juga berkhasiat untuk mereka dan sudah tentulah PILIHAN SARAPAN YG BERKHASIAT ADALAH MEALSHAKE.

Ia adalah rendah lemak dan rendah glisemik. Rasa yg hebat, pek minuman extra nutrisi yang mudah dibancuh dan dicampur dengan hidangan lain. Mealshake menawarkan 19 vitamins dan mineral penting dan kaya dengan sumber protein yg hebat. Ia juga merupakan nutrien asas untuk tumbesaran kanak-kanak dan remajayang sedang membesar untuk kekal kuat dan sihat. Tentu mereka akan menggemari pilihan bukan-soya berperisa vanilla dicampur dgn susu yang berbuih. 

Nak lebih sedap cubelah campurkan Mealshake dgn Yogurt untuk sarapan pagi anak anda. Snek nutrisi yg enak pada bila-bila mase, hidanagn yg ideal yg rendah lemak, rendah kolesterol dan juga rendah sodium. Ia juga sesuai bg atlet sebagai hidangan segera. (^__^)

Sebagai tambahan anda boleh berikan anak anda OMEGA GUARD di mana ia adalah  Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan  Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan. Shaklee OmegaGuard merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan.  Satu hidangan OmegaGuardTM menyediakan 1000mg asid lemak omega 3  termasuk DHA dan EPA.
 •  Penting bagi perkembangan dan fungsi otak
 • Meningkatkan sistem imunisasi
 •  Menapis segala virus dan bacteria daripada badan.
 •  Kanak-kanak yang mengambil Omega-3 sedari kecil dapat mengurangkan jangkitan pernafasan.
----------------------------------------------------------------------------------------------


Sekiranya anda memerlukan VITAMIN SHAKLEE, sila hubungi seperti dibawah : MAKLUMAT LANJUT & FREE CONSULTATION~

How To ORDER???
-------------------------------------------------------------------------
Berminat? Hubungi untuk konsultasi & maklumat lanjut
✆ SMS/WhatsApp: 019-260 2994
➲ COD Area: Kota Damansara, Ara Damansara, Wisma Celcom PJ


Saya NOORJIHAN ZAINAL ABIDIN adalah pengedar sah Shaklee [id  884783].. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 


Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :Hubungi saye melalui SMS/Whatsaap ke 019 2602994 untuk maklumat lanjut. Jom Like FaceBook Nutrition|Weight|Beauty|Home untuk mengetahui TIPS kesihatan terkini


No comments:

Post a Comment