Supplements/ Vitamin yang PERLU DIELAKKAN oleh ibu mengandung

Assalamualaikum.. selamat pagi semua.. dh breakfast? jgn skip tau! ;).. 

Bile menerima news bahawa kita telah hamil pastinya kita sgt2 gembira kan.. Ada ibu yg mengalami alahan ada yg lgsg xde alahan. Ibu hamil juga perlu mengambil pemakanan yg sihat, cukup nutrsis keranan makanan yg diambil oleh ibu akan disalurkan juga kepada bayi dlm kandungan ibu. So ibu hamil kne kawal pemakanan tau. Makan makanan yg cukup nutrisi. Sekiranya badan memerlukan supplement, ibu hamil juga bole mengambila supplement dgn mendapat nasihat dr Doctor.

ibu hamil shaklee


Di sini saya ingin memaklumkan kepada ibu hamil apa yg supplement/vitamin shaklee yg perlu dielakkan. Jeng jeng jeng hihhihhih

🌿 ALFALFA: - ia adalah sejenis herba, antara kemungkinan yang tidak diingini adalah berlakunya kontraksi awal. Namun bagi ibu yang tandem nursing semasa hamil, anda dibolehkan mengambil alfalfa tetapi dengan langkah berjaga- jaga

🌿 VITAMIN A/ Caratomax: - Pengambilan yang berlebihan boleh menyebabkan kecacatan. Ambil kurang daripada 5000IU sehari 

🌿 VITAMIN E: - vitamin E sebenarnya dapat menguatkan rahim (bagus untuk ibu hamil) tetapi pengambilannya perlu dikawal. Penggunaan vitamin E semasa hamil perlu mendapat nasihat doktor anda.

Antara vitamin-vitamin lain yang PERLU DIELAKKAN ibu mengandung: Secara ringkasnya: 

🍄Vitamin E, Caratomax, dan GLA Complex adalah antara supplement yang mempunyai sifat antioksidan yang tinggi dan seterusnya boleh memberikan risiko keguguran. 

🌿Garlic, Ginger, Alfalfa dan Vivix pula mengandungi rumusan tradisional dan herba, jadi ia bersifat panas. Kedua- dua sebab ini antara sebab utama mengapa perlu dielakkan oleh ibu mengandung, kerana dikhuatiri boleh membawa mudarat kepada bayi yang dikandung. Berkenaan risiko keguguran pula, pada awal kehamilan(Trimester 1), antibodi ibu sebenarnya direndahkan bagi memberi jalan kpd pelekatan benih & kehadiran sel baru (bayi). Jadi, pengambilan supplement yang bersifat antioksidan yang tinggi akan menyebabkan antibodi kita meningkat. Pada waktu itu, badan ibu akan menganggap 'sel baru'(bayi) sebagai bendasing, dan akan cuba untuk 'reject' benda tersebut. Na'uzubillahiminzalik.

Namun jika ibu2 hamil benar2 terpaksa mengambil supplement di atas ini,bolehlah anda merujuk dahulu kepada doktor pakar masing- masing. Ibu hamil boleh mengambil vitamin shaklee selain dr di atas. Ibu hamil boleh mengambil vitamin shaklee bg ibu hamil :). 

Semoga ibu-ibu sentiasa diberikan kesihatan yg baik dan juga selamat melahirkan anak. Nikmati saat2 kehamilan dgn gembira dan bersyukur. 

***********************************************
ibu hamil

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Untuk membuat pesanan sila click gambar di bawah
produk shaklee

Selepas selesai pembayaran sila hubungi kami untuk dptkn konsultasi berterusan dgn memberikan maklumat spt "NAMA, PRODUK YG DIBELI ke 019-2602994 Jihan"

atau bole terus hubungi saya seperti di bawah :)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


 MAKLUMAT LANJUT & FREE CONSULTATION~

✆ SMS/WhatsApp: 019-260 2994
➲ COD Area: Kota Damansara, Ara Damansara, Wisma Celcom PJ


Saya NOORJIHAN ZAINAL ABIDIN adalah pengedar sah Shaklee [id  884783].. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 


Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :Hubungi saye melalui SMS/Whatsaap ke 019 2602994 untuk maklumat lanjut. Jom Like FaceBook Nutrition|Weight|Beauty|Home untuk mengetahui TIPS kesihatan terkini


No comments:

Post a Comment