Tips Atasi Masalah Pedih Perut

Tahukah anda bahawa ramai yang selalu menghadapi masalah pedih perut. Pedih perut barangkali akan lebih kerap dialami oleh sesiapa yang pernah menghadapi masalah gastrik.

Dipetik dari sebuah portal gaya hidup, perkara ini terjadi ekoran daripada faktor pengambilan makanan yang tidak tersusun atau mengambil makanan pada masa yang tidak tepat.


Selain itu, mengambil makanan yang tidak sesuai juga menyumbang kepada faktor pedih perut. Jadi, untuk atasinya bolehlah mencuba petua seperti dibawah.
  • Tumbuk tujuh biji lada hitam, lima ulas bawang putih, lima ulas bawang merah dan halia sebesar ibu jari. Apabila sudah lumat, minumlah airnya.
  • Anda juga boleh mencuba petua yang kedua dimana anda perlu ramas tiga biji pisang kelat yang masak bersama kulitnya dan ambil airnya untuk diminum.
  • Petua yang seterusnya adalah dengan masakkan susu kambing asli (mentah) bersama buah tamar. Amalkan meminumnya selalu. 

Selamat mencuba!

******************************
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Untuk membuat pesanan sila click gambar di bawah
produk shaklee

Selepas selesai pembayaran sila hubungi kami untuk dptkn konsultasi berterusan dgn memberikan maklumat spt "NAMA, PRODUK YG DIBELI ke 019-2602994 Jihan"

atau bole terus hubungi saya seperti di bawah :)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


 MAKLUMAT LANJUT & FREE CONSULTATION~

✆ SMS/WhatsApp: 019-260 2994
➲ COD Area: Kota Damansara, Ara Damansara, Wisma Celcom PJ


Saya NOORJIHAN ZAINAL ABIDIN adalah pengedar sah Shaklee [id  884783].. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 


Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :Hubungi saye melalui SMS/Whatsaap ke 019 2602994 untuk maklumat lanjut. Jom Like FaceBook Nutrition|Weight|Beauty|Home untuk mengetahui TIPS kesihatan terkini

No comments:

Post a Comment