Buku Jutawan MLM yg menarik dan bagus untuk di baca.


Assalamualaikum..

Siapa kat sini suka baca buku? Okeh kali ni review tentang buku yg saya baca..tapi actually dh lame dh baca buku ni tapi baru nk bg review..hihih jgn marah eh




Buku Jutawan MLM ni adalah kisah inspirasi dr salah sorang Master kami Master Norita Idris, yg disusun oleh Razzi Armansur.. okehla nk cerita sket ape yg ade dalam buku ni..buku ni menceritakn banyak ilmu-ilmu penting untuk mencapai kejayaan dlm bisnes MLM, panduan2, dan cara-cara bagaimana untuk melaksanakan bagi mencapai kejayaan dlm MLM. Actuallay ilmu-ilmu tersebuat adalah biasa2 shje or yg kite slalu dgr tp biasalah kite manusia selalu anggap perkara remeh je kn hihi..tpi yg remeh tu la kalau kite buat pd jalan yg betul mmg besar impaknye..mcm org ckp start from small dr lgsg xbuat ape2 kan..

Apa kesan dr membaca buku Jutawan MLM ni pada saya?

Apa yg saya boleh bgtau, untuk melakukan sesuatu perkara xkira ape jua yg kite ingin buat, perlu usaha yg kuat dan berterusan, berkeyakinan tinggi, rendahkan ego kite, xsalah pon kite kurangkan ego kite tu dan Insyaallah kita bole berjaya.

So dlm bisnes shaklee yg sye ceburi since May 2012, memang byk mengajar saya erti sabar, usaha, jgn mudah putus asa, kerana kejayaan dan keajaiban bisnes MLM bole terjadi tanpa mengira latar belakang seseorang itu, asalkan kite bersungguh2 untuk mendapatkan keajaiban itu. Dlm MLM juga pelbagai org pelbagai ragam yg kite akan jumpa, apa yg pasti kite perlu knowledge utk bagaimana kita menghadapinye.

Lagi 1 jgn lupe kebergantungn kepada Maha Pencipta kite Allah..DIA lah yg memegang hati manusia, DIA la yg memberikan kite customer, DIA lah yg memberi peluanh kepada kita. Memang buku ni sgt bagus dibaca bg memnotivasikan diri kite supaya jgn mudah lemah or patah semangat, jgn terlalu menghiraukn percakapan org lain. Kita tahu perjalanan marketing shaklee bagaimana. Jgn lupe untuk bersedekah!

#tsunamishaklee
#GT12
#liveamazing
#shakleekotadamansara






No comments:

Post a Comment