VITAMIN E - PERISAI RADIKAL BEBAS NOMBOR SATU!


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Arini saya nak share lagi info tentang Vitamin E, vitamin kesukaan ramai terutamanya golongan wanitalah! Yang rata-rata mengamalkan Vitamin E untuk tujuan kecantikan kulit (luaran) & bagi para isteri pula untuk tujuan hubungan keintiman suami isteri (Vitamin Malam Jumaat).  (^_-)

Namun hakikatnya Vitamin E bukan sekadar sebagai Vitamin Malam Jumaat, banyak lagi khasiat Vitamin-E ini, sama ada untuk luaran dan dalaman, terutama buat wanita. Hanya mereka yang dah pernah cuba Vitamin-E Shaklee sahaja yang faham apa yang saya maksudkan ini. Sekali dah cuba, pasti anda tidak akan jeling-jeling pun Vitamin-E yang banyak berada di pasaran tue. Percayalah!

Apakah peranan Vitamin-E sebagai Anti-Oksida?

Vitamin-E ialah pelindung NOMBOR SATU kepada tisu lemak kita seperti sel membran dan tisu saraf. Ia melindungi DNA daripada serangan radikal bebas, yang mana merupakan kunci utama untuk mengelakkan kanser. Vitamin-E turut mengawal sel daripada kerosakan dan keretakan polyunsaturated fatty acids (PUFA), elemen yang sangat penting bagi setiap sel membran. Dan, kesan Vitamin-E sangat efektif dengan kehadiran Selenium. Vitamin E juga membantu melindungi Vitamin A.

Kajian menunjukkan Vitamin-E menstimulasikan sistem imun, memperbaiki sistem peredaran darah dan penyerapan oksigen, melawan kanser, dan turut memainkan peranan penting dalam menghalang katarak. Vitamin-E juga membantu low density lipoproteins (LDL) daripada pengoksidaan yang akan menyebabkan penghasilan plak di arteri.

Hakikatnya, Vitamin-E sejenis bukanlah vitamin tunggal. Malah, ia sebenarnya terdiri daripada komposisi 8 vitamin yang menghasilkan "keluarga E", iaitu gabungan 4 Tocopherols + 4 Tocotrienols.

4 Tocopherols:
alpha-tocopherol, beta-tocopherol, gamma-tocopherol & delta-tocopherol.

4 Tocotrienols:
alpha-tocotrienol, beta-tocotrienol, gamma-tocotrienol & delta-tocotrienol.

Walaupun alpha-tocopherol paling dikenali berbanding dengan ahli keluarga E yang lain, namun, kepentingan 7 ahli keluarga E yang lain tidak boleh dinafikan. Saintis mendapati bahawa 7 ahli keluarga E yang lain turut memainkan peranan penting dalam menggalakkan kesihatan jantung, mengelakkan penyakit kanser dan penyakit yang lain.

Keperluan pengambilan suplemen Vitamin-E ini adalah bergantung kepada sebanyak mana anda terdedah kepada radikal bebas. Kajian turut menunjukkan bahawa anda memerlukan Vitamin E yang lebih jika diet harian anda tinggi dengan asid lemak politaktepu (polyunsaturated fat). Ini kerana asid lemak politaktepu(PUFA) sangat mudah mengalami pengoksidaan.

Dr. James Scala di dalam bukunya yang bertajuk Prescription for Longevitymenyatakan, kajian menunjukkan bahawa Vitamin E selamat untuk diambilsehingga maksima 3,200 IU sehari.

Jadi, apakah kelebihan Vitamin-E Shaklee nie?

(1) Vitamin-E Shaklee dari sumber semulajadid-alpha-tocopherol - 'd' ini bermakna ia adalah sumber asli.

(2) Disertai dengan Selenium. Vitamin E sahaja tidak sempurna tanpa Selenium. Pengambilan vitamin E perlulah lengkap dengan Selenium untuk mendapat kesan pengambilan yang optimum, di mana tanpa Selenium ia boleh bertindak sebagai toksik dalam jangka panjang kerana ia tidak dapat melaksanakan fungsinya dengan baik.

(3) Sebiji kapsul Vitamin E Shaklee mengandungi 400IU Vitamin E. Berbaloi dengan apa yang anda bayar.

(4) Khasiatnya pula, tersangatlah banyak. Boleh rujuk di Vitamin-E.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Untuk membuat pesanan sila click gambar di bawah
produk shaklee

Selepas selesai pembayaran sila hubungi kami untuk dptkn konsultasi berterusan dgn memberikan maklumat spt "NAMA, PRODUK YG DIBELI ke 019-2602994 Jihan"

atau bole terus hubungi saya seperti di bawah :)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


 MAKLUMAT LANJUT & FREE CONSULTATION~

✆ SMS/WhatsApp: 019-260 2994
➲ COD Area: Kota Damansara, Ara Damansara, Wisma Celcom PJ


Saya NOORJIHAN ZAINAL ABIDIN adalah pengedar sah Shaklee [id  884783].. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 


Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :Hubungi saye melalui SMS/Whatsaap ke 019 2602994 untuk maklumat lanjut. Jom Like FaceBook Nutrition|Weight|Beauty|Home untuk mengetahui TIPS kesihatan terkini

No comments:

Post a Comment