Osteoporosis Risiko bagi WANITA : SELAMATKAN segera!


Osteoporosis adalah keadaan kemerosotan kepadatan normal tulang, menyebabkan tulang menjadi rapuh. Ia menyumbang kepada keadaan poros tulang dan menjadikan tulang seperti span dan rapuh dari dalam. Masalah yang berlaku pada tulang rangka ini melemahkannya dan menyebabkan risiko tulang retak atau patah semakin meningkat.

Tulang normal mengandungi protein, kolagen dan kalsium yang menjadikannya kuat. Tulang yang mempunyai masalah osteoporosis pula boleh retak hanya disebabkan kecederaan ringan yang biasanya tidak boleh menyebabkan tulang patah.

Keretakan boleh terjadi sama ada dalam bentuk retak (seperti pinggul retak) atau rekahan mampat pada tulang vertebra tulang belakang. Tulang belakang, pinggul dan pinggang adalah kawasan yang biasa mengalami retak tulang yang turut berkemungkinan berlaku pada tulang rangka lain.

Dianggarkan satu daripada tiga wanita dan satu daripada 12 lelaki berumur melebihi 50 tahun kini menderita akibat osteoporosis di seluruh dunia. Kos bagi rawatan osteoporosis seluruh dunia untuk semua peringkat umur pula dijangka meningkat kepada AS$131.5 bilion (RM432.4 bilion) menjelang 2050. Selain itu, insiden keretakan pinggul di seluruh dunia dijangka meningkat sebanyak 240 peratus bagi wanita dan 310 peratus bagi lelaki menjelang 2050.

Siapakah yang lebih terdedah kepada masalah kehilangan jisim tulang?

☑ Wanita, terutama yang mengalami haid tidak teratur.
☑ Wanita lepas menopos.
☑ Mereka yang mempunyai sejarah ahli keluarga mengidap osteoporosis.
☑ Mereka yang tidak mengamalkan gaya hidup aktif.
☑ Perokok.
☑ Mengambil alkohol.
☑ Mereka yang mengambil ubat-ubatan yang mengganggu penyerapan kalsium.
☑ Mereka yang kurang kalsium dalam diet harian
cegah osteoporosis dgn ostematrix shaklee

Antara testimoni pengamalan Ostematrix Shaklee

"Ini adalah pengalaman seorang kenalan saya yang mengamalkan Shaklee (Ostematrix). Beliau sudah berumur 47 tahun, namun ketika menjalani ujian jisim tulang, tulangnya didapati dalam skala negatif untuk Osteoporosis. Bermakna tulang beliau masih sihat dan padu! Ketika ujian tersebut, di sebelahnya adalah seorang wanita yang mempunyai 2 anak, berumur 30 tahun. Dan wanita tersebut disahkan mengalami masalah osteoporosis dari ujian yang dijalankan ke atasnya."

Hakikatnya, ramai di kalangan kita yang tidak mengambil berat soal kalsium. Ramai yang “Tak minum susu” apa lagi menjaga tulang dengan melakukan aktiviti fizikal. Menyedari hakikat pentingnya penjagaan tulang, jagalah tulang kita sebaik mungkin. Jom berubah sekarang. Xkan nk tunggu dh bongkok baru nk minum susu/ mkn Ostematrix kn.. Jom dapatkn Ostematrix yg bukan sekadar kalsium malah lebih dr itu. Xcuba xtau kannn..... ;)
*********************************************~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Untuk membuat pesanan sila click gambar di bawah
produk shaklee

Selepas selesai pembayaran sila hubungi kami untuk dptkn konsultasi berterusan dgn memberikan maklumat spt "NAMA, PRODUK YG DIBELI ke 019-2602994 Jihan"

atau bole terus hubungi saya seperti di bawah :)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


 MAKLUMAT LANJUT & FREE CONSULTATION~

✆ SMS/WhatsApp: 019-260 2994
➲ COD Area: Kota Damansara, Ara Damansara, Wisma Celcom PJ


Saya NOORJIHAN ZAINAL ABIDIN adalah pengedar sah Shaklee [id  884783].. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 


Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :Hubungi saye melalui SMS/Whatsaap ke 019 2602994 untuk maklumat lanjut. Jom Like FaceBook Nutrition|Weight|Beauty|Home untuk mengetahui TIPS kesihatan terkini

No comments:

Post a Comment